Ύδρα Αξιοθέατα

Τι αξίζει να δείτε στην περιήγηση σας στην Ύδρα

Δεν είναι σπάνια στην Ελλάδα τα μέρη που είναι ολόκληρα ένα σημαντικό αξιοθέατο. Ειδικά τα νησιά μας. Ένα από αυτά είναι και Ύδρα. Το καταλαβαίνεις μόλις πλησιάζει το πλοίο και μπαίνει στο λιμάνι της. Έτσι άνετα μπορώ να σας πω ότι στην Ύδρα όλα είναι αξιοθέατα. Τα έργα των ανθρώπων, αλλά και η ίδια η φύση, αυτός ο αυστηρός γκρίζος βράχος ανάμεσα στο μπλε του ουρανού και στο γαλαζοπράσινο της θάλασσας.

Ύδρα Αξιοθέατα

Έτσι μάλλον δεν θα ξέρετε τι να κοιτάξετε και που να περιηγηθείτε στην Ύδρα. Η συμβουλή μου είναι απλά περπατήστε πολύ. Περπατήστε στα σοκάκια της Ύδρας, περπατήστε στα μονοπάτια που φεύγουν από την πόλη για τους άλλους οικισμούς του νησιού. Φυσικά δεν χρειάζεται να σας πώς να δείτε τα μουσεία, τα αρχοντικά, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ύδρας. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να ανασάνετε τον μοναδικό πολιτισμό και την ιστορία της.

Ο Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ύδρα

Στο λιμάνι της Ύδρας βρίσκεται το συγκρότημα της Μητρόπολης της Ύδρας. Ο καθεδρικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Μοναστήρι. Το μοναστήρι είναι ιστορικό καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ύδρας και στα...περισσότερα

ΥΔΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ